את הטלטלה הגדולה שחטף ענף האירועים, את חוסר הבהירות לגבי הפעלות אולמות וגני האירועים, המסעדות לאירועים, והמתחמים השונים, את הבלבול הרב בקרב הזוגות העתידים להתחתן, המשפחות המתכננות אירועים משפחתיים כגון ברית מילה, בר מצווה, את מאות החברות אשר הקפיאו את הכנסים ואירועי העובדים ניתן לסכם במשפט אחד – עד לחיסון המיוחל לקורונה, התקופה היא חוסר ודאות, וכי יש להתאזר באורך רוח.
התכנסות קבינט הקורונה באוקטובר 2020 והצגת מתווה היציאה מהסגר על שלביו השונים מפיחים תקווה ואור על ענף האירועים. על פי שלבי היציאה מהסגר, בשלב הרביעי המתוכנן לדצמבר 2020 ייפתחו המסעדות לקבלת קהל. נקודה זו הינה משמעותית והלכה למעשה אומרת שחוזרים לקיים אירועים קטנים, אירועים במתכונת מסעדה – בין אם יוגדרו הגבלות בכמות האורחים / סועדים, ובין אם ההגבלות ידונו סביב מתחמים פתוחים תחת כיפת השמיים או סגורים, או שתינתן הנחיה לגבי פריסת שולחנות המתחם ואופן ההושבה, בכל מקרה מדובר בבשורה לתחום.
בתקופת הקורונה הבינו אולמות האירועים כי מה שהיה נכון לעידן שלפני הקורונה אינו תקף לימים אלו, וכי עליהם לגוון את ההצעה שלהם ללקוחות. אולמות רבים הנפיקו אישורים והיתרים מיוחדים לפעול במתכונת מסעדה, כך שברגע שמסעדה מורשית לקבל קהל, ניתן לקיים אירועים קטנים על פי הנחיות משרד הבריאות לענף המסעדות, באולמות המורשים.
אנו בפורטל בריתות ממליצים לעקוב בדפי האתר הייעודיים לנושא ולקרוא כיצד כל מקום לאירוע פועל – אם תחת היתר של מסעדה ואולם, אם במתחם פתוח, סגור וכיוצא בזה. למשל כאן: מקומות לאירועים פעילים בתקופת הקורונה
בעוד פעם היינו מזמינים לקפה, היום כשמדברים על קפסולות יודעים מיד במה מדובר. אחת השאלות הנפוצות שנשאלים מתחמי האירועים היא כיצד הם פועלים, איך האירוח בקפסולות מתנהל, כלומר איך מסדרים את האורחים לקבוצות, לקפסולות, כל שהאירוע יאפשר את מספר האורחים המקסימלי המותר.
גם כאן ההנחיות בנושא התו הסגול, הריחוק בין אדם לרעהו, בין קפסולה לקפסולה, משתנות חדשות לבקרים. מכיוון שההושבה והאירוח מתקשרת גם לגודל המתחם, למספר הכניסות ויציאות של המתחם, אם יש חצר, דשא ומרחב פתוח ועוד – אנו בפורטל בריתות ממליצים לעקוב אחר הפרסומים המתעדכנים באתר, ולעקוב אחר המקומות לאירועים והפרטים שהם מגישים לכם כאן באתר, למשל כאן: אולמות אירועים קטנים במרכז
עוד הבינו בעלי אולמות האירועים כי השם הטוב של אולם האירועים, על יכולות הניהול שלו, על העיצובים, האטרקציות וכמובן על האוכל קוצר התשואות שלו, יכולים לשרת את קהל המתחתנים והחוגגים גם בחצר הבית, בטבע או בוילה מושכרת לאירוע, כל עוד כמובן נשמרים כללי התו הסגול וההנחיות המעודכנות.
לצד הפופולריות הנוסקת של וילות לאירועים וחצרות הבתים, נכנסו לסביבה הזו מספר חברות הפקה, קייטרינג לאירועים קטנים, ואולמות אירועים שמוציאים החוצה עד לפתח ביתכם את כל הטוב הזה שהם עשו טרום הוירוס.
תשאלו מה יבוא קודם, השלב המתקדם בתכנית הרמזור והיציאה מהסגר בו ניתן לקיים אירועי תרבות ואירועים גדולים, או החיסון לקורונה. על פניו בנקודת הזמן הזו דומה שהתשובה קרובה יותר לצד של החיסון. חברות מודרנה, פייזר ואחרות במירוץ למציאת החיסון כבר מקיימות לובי פעיל ואגרסיבי שמבטיח חזרה לשגרה מלאה לא הרחק מכאן, אולם ההמתנה לשם מייגעת ולא ודאית.
ענף האירועים אשר ספג לא רק פגיעה כלכלית אנושה, פגיעה מוראלית, ואף לפרקים אצבע מאשימה, צריך וחשוב שיחזור לעמוד על הרגליים יציב ואיתן. לצד עשרות אלפי העובדים הישירים והעקיפים של הענף, שזאת האחריות של כולנו לדאוג לשיקומם, אירועים הם סם החיים, הם ההבטחה שלנו לעצמנו שבאנו לעשות שמח, או כפי שהפרסומת הידועה לאלפא רומאו אומרת, זה שאתה נושם לא אומר שתה חי.
לחיי האירועים שתיכף, אוטוטו שבים לחיינו.